Bakgrund om min sjukdom del 1...

Augusti 2001-
Jag har varit trött på ett konstigt sätt några kvällar nu...Jag kanske ska ta en tur i spåret för här kan jag ju inte ligga och känna mig trött. Jag kör 5 km slingan...fy fan jag orkar ju verklingen inte ta ett löparsteg, kanske ska åka till vårdcentralen i Hallsberg och kolla upp det här. Blir därifrån inskickad till RSÖ, (som det hette när jag var ung) idag USÖ, i Örebro. Undrar om det är något allvarligt har ju aldrig varit på sjukhus förrut, bara de inte ska ta blodprov i armen då dör jag, jag hatar stick.

Mycket riktigt kommer en sjuksköterska in och säger vi måste ta några fler blodprover och skicka till labb för att vara säkra på vad det är för fel på dig. Jag va så jävla rädd för det där blodprovet att jag nästan svimmade. jag gick in på ett trångt, sterilt och kallt rum och väntade. Sedan kom det in en man och började hålla på med stetoskopet och pumpade på blodtrycksmanchetten samt pilla på allt i rummet, jag sa åt mannen att sätta sig ner och sluta vara så konstig så då gjorde pappa det. Sen kom den riktiga läkaren, han hade ett allvarligt ansiktsuttryck nåt verkade skumt. Han lyssnade lite på mig och kollade blodtryck och puls sedan bad han sjuksystern att ta ett blodprov. Jag blundade och bet ihop och själva sticket gjorde inte så ont men jag hade ju spännt mig så att jag va helt svettig och snurrig i huvudet. Hon sa att jag hade varit duktig och jag kände mig stolt, va skönt nu är det här över tänkte jag... Oj vad fel jag hade!!!

Läkaren kom tillbaka... Jag har pratat med mina kollegor och vi tror att det kan röra sig om någon blodsjukdom, du har en svullen mjälte och jag tror att du har leukemi, sa han. Det blev så jävla tyst i rummet. Om man kan höra tysthet så var tystaste jag någonsin hört. Det går att bota men behandlingen är väldigt lång och tuff sa han innan han gick. Jag la mig ner på britsen och vände ryggen mot pappa och började fundera på vad han just sa. Jag hade ingen aning om vad leukemi var för något och det kanske va tur för hade han sagt blodcancer så hade jag blivit så J**la rädd att jag dött direkt på britsen. Det va tyst i flera minuter sen sa pappa ”jaha, hur känns det där beskedet då”. Han hade gråten i halsen. Jag vet inte vad jag svarade men jag fortsatte titta in i väggen jag klarade inte av att vända mig om och titta på honom just nu. Det var helt tyst i rummet tills doktorn kom tillbaka. Jag har ingen aning om hur länge han var borta, det enda jag kommer ihåg är att jag kände att pappa kommer börja gråta vilken sekund som helst men det gjorde han inte. Doktorn visade behandlingsplanen och sa att imorgon ska ni åka till Uppsala och träffa specialister och ta flera prover...(fortsättning följer!)

Kommentarer
Postat av: Sofie L

Claes, jag kommer att följa din blogg och din resa! Bra och starkt gjort av dig att börja blogga om sjukdomen. Jag tror att många kommer att ha så stor hjälp av dina ord, både de drabbade och anhöriga och även vi andra runt omkring. Jag själv kommer att lära mig så mycket om vad du varit med om!



Ryggont har jag ju själv viss erfarenhet av, det gör ruggigt ont som du skriver att ta sig upp till stående. När jag hade som värst fick Micke alltid dra upp mig! Men jag hade ju betydligt lindrigare än vad du har så jag kan ändå inte föreställa mig smärtan fullt ut!



Det blev en lång kommentar...men som sagt jag kommer att följa din berättelse och jag kommer nog att fälla en och annan tår...

Kram från Sofie

2012-01-27 @ 21:41:40
URL: http://sofie1979.blogg.se/
Postat av: Tina

Claes: jag är stolt och imponerad över hela dig och ditt mod att dela med dig av din kamp!!



Vill du fortfarande att jag ska hjälpa dig med bloggen så kan du väl skicka ett mail till mig så jag kan pyssla lite med den när jag får en lucka över.. så kan jag skicka ett designförslag till dig när jag är nöjd och om du gillar det så lägger vi in designen på din blogg. Jag behöver i så fall lite bilder som du eventuellt vill ha med i designen, någon text eller citat, vilken färgskala och/eller "Känsla" du vill att designen ska förmedla. Ett tips är också att skapa lite olika kategorier (om du vill ha det) typ en som heter "personligt", en "fakta om leukemi", "min sjukdomshistora", m fl.. Vi kan i så fall göra en drop-down meny så det blir lätt att surfa omkring bland dina olika kategorier här i bloggen!



KRAM/Tina

2012-01-28 @ 17:29:36
URL: http://tinaspinaler.blogg.se/
Postat av: Ulrika Zetterlund

Hej Claes,vad fint Du skrivit."Lillebror" har alltid talat om för oss hur du har mått,men man kan inte föreställa vad du gått igenom!

Sebban ser verkligen upp till DEj!

Lycka till med bloggen,jag blir en trogen läsare.

Kramisar fr "Micke:s" storasyster..Sebbans mamma

2012-01-31 @ 23:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




Trackback

Om

Min profilbild

Claes

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!